Når kemi bare er for sjov – Københavns Universitet

Kemisk Institut > Nyheder > Nyhedssamling > Når kemi bare er for sjov

10. december 2015

Når kemi bare er for sjov

Videokonkurrence

Naturvidenskab er fuld af alvor. Alligevel er det ofte de legesyge, der får de bedste resultater. I 2010 afholdt KU's Naturvidenskabelige Fakultet en konkurrence. Den der kunne producere den mest underholdende film om en af Science's 21 naturvidenskabelige uddannelser kunne vinde en MacBook Pro. Prisvinderen Thea Friborg blev også bedt om at producere denne smukke og følsomme film om nysgerrighed, kreativitet... Og en lille smule drilagtighed.

Filmen "Science is Fun" fungerer som en glimrende påmindelse om, at kemi kan bruges til næsten hvad som helst. Kemikere udvikler nye lægemidler, miljørigtige materialer, klimavenlige energikilder og meget, meget mere. Men seerne bliver også mindet om, at nogle kemiske tricks nok helst skal overlades til de professionelle. Med andre ord: Prøv ikke dette derhjemme børn.

Klik herunder for at se filmen "Science is FUN"