26. august 2014

Kemiske arbejdsgivere lover gylden fremtid

Studiestart '14

Med et eksamensbevis i kemi skal man nærmest gøre sig umage for at blive arbejdsløs. Det var hovedbudskabet da de 79 nye kemistuderende ved KU brugte andendagen af deres studieintroduktion på at besøge to af Danmarks største naturvidenskabelige arbejdsgivere, Novo Nordisk og Haldor Topsøe. Begge virksomheder er i voldsom vækst, og forventer til sammen at ansætte flere tusinde videnskabelige medarbejdere i løbet af de kommende år.

Gigantisk videnskabelig arbejdsgiver

Med 40.000 ansatte er medicinalvirksomheden Novo Nordisk en af de største arbejdsgivere i Danmark. Og med 6000 videnskabelige medarbejdere bestemt et møde værd for nyslåede kemistuderende. Thomas Høeg-Jensen, der er forskningskemiker på Novo, fortalte, at virksomhedens største styrke ligger i evnen til kemisk at modificere proteiner og dermed give dem nye egenskaber. Det er en evne, som især kommer sukkersygepatienter til gode. Med sin insulinproduktion og den patenterede indsprøjtningspen ”Novopen” leverer virksomheden lindring til hundredetusindvis af patienter verden over.

Nødvendigt med effektivt frustrationsfilter

Insulin er et relativt stort molekyle, som Novo Nordisk fremstiller med bioteknologiske metoder frem for traditionelle kemiske. Til gengæld skal der kemi til, for at udvikle de modifikationer, der kan gøre proteinerne til bedre lægemidler. Det er et arbejde som Høeg-Jensen sætter højt, men der er også mange frustrationer, for kun en ud af 10.000 idéer når fra laboratoriet ud til patienterne.

”Hvis man vil være forsker i medicinalbranchen, skal man nok først og fremmest lære at være tålmodig, men det er også enormt vigtigt, at man ikke bliver demotiveret af nederlag. Heldigvis er jeg selv lige så motiveret af, at kemien er spændende, som at det rent faktisk bliver til et produkt”, slår Thomas Høeg-Jensen fast.

Stor forskel på ansættelsespolitiker hos naturvidenskabelige arbejdsgivere

Novo Nordisk har omkring 6.000 forskere ansat og næsten alle har en ph.d.-grad. Hos katalysatorfabrikanten Haldor Topsøe er profilen hos de cirka 600 forskningsansatte noget anderledes. Her har kun omkring 16 procent af de forskningsansatte en ph.d.-grad mens 46 procent er Cand. Scienter.’er eller tilsvarende. Hele 38 procent har fået jobs i Topsøes forskningsafdelinger med kun en bachelorgrad.

Speeder i bund til afgørende produktion

En katalysator kan få en kemisk proces til at forløbe mellem en million og en milliard gange hurtigere. Haldor Topsøe har slået sig op på at levere katalysatorer til hele den kemiske industri. Det har de gjort til områder så forskellige som:

  • Olieraffinaderier, der skal fjerne svovl, metaller og kvælstof fra råolien.
  • Ammoniakproducenter, der leverer til fremstilling af kunstgødning.
  • Svovlsyrefabrikanter, der også leverer til kunstgødning.
  • Brintproducenter, der leverer afgørende råstof til alt fra ammoniak til margarine.

Vælg med hjertet for at nå drømmejobbet

Hos Topsøe er det vigtigste budskab til nye studerende og eventuelle kommende medarbejdere, at de skal sørge for at vælge deres kurser og specialiseringer i kemi, efter hvad der er spændende. Ikke hvad de tror de senere skal arbejde med. For som kemiker kan man altid skifte bane.

”Hvis man synes det er sjovt, kan man klare alt. Husk. Du uddanner dig for din egen skyld, ikke for nogen andres. Og husk. Alt hvad du i dag lærer af sur pligt, får du brug for, den dag du starter i et job”.