24. januar 2018

Dansk Kemiolympiade

I weekenden den 27.-28. januar gæster 51 gymnasieelever Kemisk Institut som et led i den 2. udtagelsesrunde i den danske kemiolympiade. Lørdag udfører eleverne øvelser i kvantitativ og kvalitativ analyse udarbejdet af Anders Døssing. Lørdagens program indbefatter også foredrag og rundvisninger på Instituttet ved Theis Sølling og Michael Pittelkow. Søndag indledes med en forelæsning ved Matthew Johnson og afsluttes med præmieoverrækkelser ved Mikael Bols. Efter 2. runde udtages ca. 14 elever til de næste runder, som i løbet af foråret afholdes på DTU, AU og Kemisk Institut. Slutteligt udvælges de 4 bedste elever til den internationale kemiolympiade, som afholdes i juli i Slovakiet og Tjekkiet.