05. februar 2016

Jubilæum for foredragsholder

Kemi jubilæum

Igennem årtier har Kemisk Institut haft et særligt tilbud til gymnasieklasser: De legendariske ”Foredrag med Kemiske Undervisningsforsøg”, der løber af stablen en måneds tid inde i hvert nye år. Lektor Anders Døssing har nu stået for foredraget så længe, at han blev fejret for foredrag nummer 50 onsdag den 3. februar 2016.

1.000 besøgende gymnasieelever på en uge

Med veloplagt støtte fra laborant Solveig Kallesøe tager Døssings imod op til 1.000 besøgende per år. Dermed er hans foredrag Instituttets suverænt største rekrutteringsaktivitet. Ud over bobler, brag og skiftende farver, får de besøgende også hvert år en mindre reklameblok ved kommunikationsmedarbejder Jes Andersen. Her får gymnasiasterne at vide, at Københavns Universitet hører til blandt de 50 bedste i verden, samt at kemiuddannelsen er kreativ, international, fleksibel og jobsikker.