First Job As Chemist – Københavns Universitet

07. december 2018

First Job As Chemist

Foto: Lisa Glei Graversen, Leo-Pharma

Fredag 23/11-2018 var CHEM vært for arrangementet ”Your first job as a chemist” omhandlende karrierevejledning af vores kemistuderende. Studiekoordinator Jens-Christian N. Poulsen og studieleder Stephan P.A. Sauer var værter for mødet, hvor Leo-Pharma var inviteret på besøg. Lisa Glei Graversen, HR Business Partner, Global Product Supply vejledte de studerende om Leo-Pharmas syn på forløbet ved ansættelse af nyuddannede kemikere i virksomheden. Hvilke opmærksomhedspunkter skal man have som nyuddannet, gode råd til CV’et og skal man f.eks. have en LinkedIn profil – det skal man var beskeden. Slutteligt blev de personlighedstest man bliver udsat for gennemgået samt de typiske fejl man som nyuddannet foretager i ansættelsesprocessen. Efterfølgende tog Daniel R. Greve, Ph.D., Senior Manager, Head of MedChem II, LEO Pharma A/S ordet. Daniel R. Greve har en kandidatgrad fra CHEM, og fremlagde sin karrierevej fra kandidatgraden til sin nuværende position i Leo-Pharma, og han drøftede derefter emner som jobmuligheder som kemiker i Leo-Pharma, og hvilke kompetencer Leo-Pharma leder efter hos deres ansatte.

Tidligere studerende Annesofie M. Arildsen der nu arbejder som Valideringsingeniør Nomeco A/S og Kasper R. F. Dethlefsen, Lektor ved Gefion Gymnasium fremlagde deres overvejelser under deres studietid på CHEM, hvad der havde motiveret deres karrierevalg, og ikke mindst hvordan de havde opnået deres første ansættelse. Sidste oplægsholder var Christine Ritter, NOME Program Manager, Accelerace Management A/S med teamaet om start-up virksomheder, hvorfor studerende skal opsøge dem, og hvad de får ud af at arbejde for dem. Omtrent 50 studerende deltog i arrangementet.