28. august 2015

Nye kemistuderende snuser til galopperende jobmarked

Studiestart 15

”Vi udvider vores forskningsafdelinger så meget at det er en stor udfordring at få plads til alle ansatte”. Så konkret blev fremtidens jobmarked for kemikere udfoldet af Thomas Høegh Jensen, der er Scientific Director ved medicinalvirksomheden Novo Nordisk. Bemærkningen faldt under et arrangement ved Novo Nordisks forskningshovedkvarter i Måløv for nye kemistuderende ved Københavns Universitet.

Vækst udsat til markeder retter sig

Siden 2013 har kemiuddannelsens nye årgange besøgt virksomheder, der ansætter kemikere. Årgang 2015 er den største årgang kemikere KU nogensinde har optaget. Derfor var de nye studerende i år delt op i to grupper, der besøgte hver sin fremtidige arbejdsgiver. Hos katalysatorvirksomheden Haldor Topsøe var beskeden mere afdæmpet. Topsøe har fortsat planer om at udvide forskningskapaciteten betydeligt i løbet af de kommende år, men vækstplanerne vil blive realiseret i et mere forsigtigt tempo, grundet den økonomiske og politiske situation i nogle af Topsøes vigtigste markeder i eksempelvis Rusland og Kina.

Fortsat lav ledighed

Trods de lidt blandede signaler under de to virksomhedsbesøg, tegner det fremtidige jobmarked for kemikere sig alligevel lige så lovende i de kommende år, som det har gjort i de seneste. Selv under kriseårene 2008 til 2014 holdt arbejdsløsheden for kemikere sig helt stabilt under to procent. Det er en ledighedsprocent, som økonomer betegner fuld beskæftigelse, da tallet beskriver de uger der kan gå med ledighed fra man forlader et job, til man starter i det nye.

Kemikere i den kreative ende af medicinudviklingen

Tilbage på Novo Nordisk fortalte Høegh Jensen de fremmødte om hvordan den danske diabetesgigant anvender kemikere. Alle virksomhedens medikamenter er fremstillet af peptider, som oftest produceres af genmanipulerede gærceller. Peptiderne er store, komplekse og ustabile molekyler. Kemikernes opgave er, at ændre peptidernes kemiske struktur, så de både kan klare opholdet på apotekets hylder, og virke mere stabilt og forudsigeligt inde i patientens krop. Det er et arbejde, der kræver stor kreativitet hos de kemikere, der skal udføre forskningen.

”I årevis har folk sagt, at det var umuligt at optimere mere på insulin. Men på Novo Nordisk har vi hele tiden gjort medicinen bedre, og vi har masser af idéer også til fremtidig udvikling”, forsikrer Thomas Høegh Jensen.

Forskervægt med fokus på udlandskontorer

Med 40.000 ansatte globalt, hvoraf de 17.000 arbejder i Danmark, er medicinalvirksomheden Novo Nordisk en af de største arbejdsgivere i Danmark. Antallet af videnskabelige medarbejdere er vokset betydeligt i løbet af de seneste år. Derfor er virksomheden bestemt et møde værd for nyslåede kemistuderende. Gerd Schluckebier, der er såkaldt Principal Scientist, fortalte, at firmaet har været nødt til også at åbne forskningsafdelinger i Beijing og Seattle i USA.

”Det er jo ikke alle forskere i verdensklasse, der drømmer om at flytte til Danmark. Derfor er vi nødt til at lægge centre ud i verden, hvis vi vil tiltrække de allerbedste hjerner”, fortalte Schluckebier.

Både grundforskning og anvendt forskning

Kemikere bliver især ansat i stillinger, hvor de udfører grundforskning, eller noget der minder om det, sagde forskningslederen videre. Men en af Novo Nordisk’ store forretningsfordele er deres indsprøjtningspenne, de såkaldte Novopens. Når der skal videreudvikles på dem, sætter Novo Nordisk også sving i kemikere for at forhindre, at medicinen reagerer uhensigtsmæssigt med for eksempel nye plastiktyper i pennen.

Forskel på ansættelsespolitikker

Novo Nordisk har omkring 5.000 forskere ansat og omkring 1.000 har en ph.d.-grad. Hos katalysatorfabrikanten Haldor Topsøe er profilen hos de cirka 600 forskningsansatte noget anderledes. Her har kun omkring 16 procent af de forskningsansatte en ph.d.-grad mens 46 procent er Cand. Scienter.’er eller tilsvarende. Hele 38 procent har fået jobs i Topsøes forskningsafdelinger med kun en bachelorgrad.

Speeder i bund til afgørende produktion

En katalysator kan få en kemisk proces til at forløbe mellem en million og en milliard gange hurtigere. Haldor Topsøe har slået sig op på at levere katalysatorer til hele den kemiske industri. Det har de gjort til områder så forskellige som:

  • Olieraffinaderier, der skal fjerne svovl, metaller og kvælstof fra råolien.
  • Ammoniakproducenter, der leverer til fremstilling af kunstgødning.
  • Svovlsyrefabrikanter, der også leverer til kunstgødning.
  • Brintproducenter, der leverer afgørende råstof til alt fra ammoniak til margarine.

Vælg med hjertet for at nå drømmejobbet

Hos Topsøe er det vigtigste budskab til nye studerende og eventuelle kommende medarbejdere, at de skal sørge for at vælge deres kurser og specialiseringer i kemi efter hvad der er spændende. Ikke hvad de tror, de senere skal arbejde med. For som kemiker kan man altid skifte bane.

”Hvis man synes det er sjovt, kan man klare alt. Husk. Du uddanner dig for din egen skyld, ikke for nogen andres. Og husk. Alt hvad du i dag lærer af sur pligt, får du brug for, den dag du starter i et job”, siger Ole Stahl som blandt andet faciliterer skole-virksomhedssamarbejder hos Topsøe.