Lektor Christian Marcus Pedersen og Professor Jan Halborg Jensen modtager begge VILLUM experiment bevilling – Københavns Universitet

Kemisk Institut > Nyheder > Nyhedssamling > Lektor Christian Marcu...

12. september 2018

Lektor Christian Marcus Pedersen; Kemisk Insitut, modtager et VILLUM experiment på 1.380.307 kr til et forskningsprojekt med titlen "On/Off Micelles for Organic Synthesis".
Om projektet siger Christian: "Vi vil designe og syntetisere forbindelser, som danner miceller på kommando, dvs. som kan tændes og slukkes. Miceller findes alle vegne i vores hverdag fra sæbe og overfladeaktive stoffer til biologiske systemer. I de senere år har miceller fået stigende interesse i organisk syntese i vand. Med fuld kontrol over micelledannelse kan man tænde micellen, når reaktion skal foregå og når reaktionen er færdig, slukke og genvinde "monomeren" og dermed reducere affald og muliggøre genbrug."

Professor Jan Halborg Jensen; Kemisk Institut, modtager et VILLUM experiment på 1.975.437 kr til et forskningsprojekt med titlen "Searching for the origin of life using a computational search engine". Jan siger, at projektet skal besvare: "Hvordan kan et kompleks kemisk netværk dannet af simple molekyler forklare dannelse af liv på jorden? Jeg vil svare på dette spørgsmål ved at simulere hvordan simple kemiske netværk opstår ud fra forskellige kombinationer af simple molekyler og reaktionsbetingelser. Computer simuleringer vil tillade mig at søge igennem mange flere kombinationer end det er muligt at gøre eksperimentelt, og vil dermed øge chancerne for at finde reaktionsnetværk, der ligner dem, der findes i vores celler. "