29. april 2015

Ph.d. kemiker skal møde Nobelfavoritter ved prestigemøde

Nobel-møde

Den sydtyske by Lindau ved Bodensee har siden 1950 hvert år budt velkommen til et af den naturvidenskabelige årskalenders mest prestigefulde møder for unge naturvidenskabsfolk. De legendariske Lindaumøder inviterer Nobelprismodtagere og ungforskere sammen til en firedages kongres om tidens vigtigste spørgsmål. I år er en Ph.d. studerende ved Kemisk Institut, Anne Stephansen, blevet udvalgt som deltager blandt blot fire danske nominerede.

Udvalgt i skarp konkurrence med stjerner fra alle fag

”Jeg havde ikke turde tro på, at jeg kom gennem Lindau-Nobel udvælgelseskomiteens nåleøje, da der er rigtig mange meget kompetente nominerede. Desuden deltager både fysiologi/medicin, fysik og kemi i år, så det var ikke kun kemikere, jeg var ”oppe imod”, og det er næsten ikke til at forstå, at jeg er blevet valgt blandt en af de kemikere, der får æren af at være med, siger en glad og stolt Anne Stephansen.

Forventer stor inspiration til fremtidig forskning

Til årets møde er der inviteret 672 studerende, Ph.d. ’er og post docs fra 88 lande til de fire dages forelæsninger, paneldebatter og workshops. Med så bred en deltagerskare, mener Stephansen, at det er næsten umuligt ikke at blive inspireret.

”Det bliver sjovt at se, hvordan vekselvirkningen mellem en så mangfoldig gruppe forhåbentlig kan føre gode og inspirerende diskussioner med sig. For ikke at nævne selve Nobel prismodtagerne, som forhåbentlig i sig selv bliver spændende og inspirerende at møde. Jeg håber det kan give nogle nye perspektiver og ideer til min nuværende og (forhåbentlig) fremtidige forskning” siger Stephansen.

"Man kan vel næppe tillade sig at være kræsen når det kommer til at møde nobelprismodtagere!

Anne Stephansen

Ph.d. studerende

Kemisk Institut

Københavns Universitet

Hidtil største forsamling af tidligere Nobelprisvindere

Et af de store trækplastre ved kongressen er naturligvis de forskere, der har været i Stockholm, for at modtage forskningsverdenens fornemste pris. Lindaumødet i år byder på en rekord. Hele 70 nulevende Nobelpristagere har meldt deres ankomst. Desværre ikke den, som Stephansen allerhelst ville møde.

”Man kan vel næppe tillade sig at være kræsen når det kommer til at møde nobelprismodtagere, men hånden på hjertet – jeg havde håbet at Roald Hoffmann, som kandiderer til at være min yndlingskemiker, ville være blandt deltagerne. Det er han desværre ikke, men der er en række andre jeg glæder mig til at møde. I særdeleshed Rudolph Marcus og også holdet bag udviklingen af super-opløst fluorescens mikroskopi Betzig, Moerner og Hell”, slutter Anne Stephansen.

Læs mere om Lindaumødet her: