30. april 2013

Københavnerkemiker til kirsebær med Nobelgiganter

Nobelarrangement

Begrebet "at spise kirsebær med de store" får helt konkret betydning for en ung kemiker fra Københavns Universitet, der er sluppet igennem et utroligt nåleøje. Den ph.d.-studerende Kasper Steen Pedersen er, som den ene af kun to danskere, blevet udvalgt til at repræsentere Danmark ved "The 63rd Lindau Nobel Meeting on Chemistry".

Hvert femte år indstilles mere end 20.000 unge kemikere fra 78 lande til Nobelmødet. I år har 625 af dem fået adgang til arrangementet i Lindau ved Bodensøen i Tyskland. Her skal de, sammen med 37 Nobelpristagere i kemi, diskutere kemiens fremtid, udveksle viden og ideer, etablere nye samarbejder osv.

Skal diskutere kemisk forsknings fremtid

Kasper Pedersen, der forsker i molekylær magnetisme og uorganisk kemi, skal dels diskutere egen forskning, men også den kemiske forskning i et lang bredere perspektiv - herunder hvordan kemi kan, vil eller bør påvirke menneskeheden.

"Vi kommer nok til at påvirke tonen for de kemiske videnskabers fremtid!

Kasper Steen Pedersen

ph.d.- studerende, Kemisk Institut

”Det er nemt nok at præsentere sin egen forskning. Så er det straks mere angstprovokerende at fremhæve et større perspektiv. Men i og med, at der er både Nobelpristagere og de mest talentfulde unge kemikere blandt deltagerne, kommer vi nok til at påvirke tonen for de kemiske videnskabers fremtid”, mener Kasper Steen Pedersen.

Frugtbart møde med fremmede fagfæller

Pedersen ser især frem til, at de andre deltagere vil repræsentere kemi i allerbredeste forstand, for så kan han måske blive inspireret til at gå nye veje med sin egen forskning.

”Jeg er sikker på, at der findes muligheder, som man aldrig opdager fra sin egen lille osteklokke. Det her kan fungere som en øjenåbner til andre felter”, slutter den 26-årige københavnerkemiker.

Læs mere om arrangementet på: www.lindau-nobel.org