30. september 2015

High fives til eksplosive børnehows

Kemishows

Når en kemistuderende får en high five af femteklassens lærer efter at have underholdt med farvede flammer, ved man bare, at børnene har fået et indblik i kemien, som ligger ud over hvad skolebørn normalt får. I forbindelse med årets Naturvidenskabsfestival optrådte kemikere fra SCIENCE skoletjeneste to gange om dagen i tre dage på PHmetropol/institut for Skole og læring i Frederiksberg Kommune. Og skoletjenestens formidlere fik mange high fives.

Ud over de farverige kemishows bød arrangementet på PHMetropol også på en lang række mindre stande. Her kunne de 5.500 skoleelever fra første til tiende klassetrin komme i dybden med alt fra insekter og sanser til affaldshåndtering, laserlys og kodning af computerspil.

Lederen af Skoletjenesten Science/Sund, Torben Ingerslev Roug var yderst tilfreds med indsatsen fra skoletjenestens formidlere.

”Sikkerheden var i højsædet, elementerne var tilpasset tiden og rammen for showet ramte fint når formålet er edutainment”, siger Roug.

De optrædende var de kemistuderende Nikolaj Kofod, Lea Gundorff, Mette Lützen Kjeldsen, Laura Finne, Emil Mickey Larsen og den fødevarekemistuderende Christina Seager.