31. maj 2016

Thomas Just Sørensen nyt medlem af Det Unge Akademi

I FINT SELSKAB:

Blandt 10 nye medlemmer er lektor Thomas Just Sørensen det ene, netop optaget i Det Unge Akademi under Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

Det Unge Akademi har ca. 40 medlemmer fra alle discipliner. Man optages efter ansøgning for en femårig periode, og medlemmerne arbejder da aktivt med enten forskningspolitik, formidling eller samarbejde på tværs af akademiet. Det Unge Akademi har netop optaget 10 nye medlemmer, som alle er fremragende, unge forskere inden for hver deres fagområde. 

"

Jeg vil bruge Det Unge Akademi til at fremme en uddannelsespolitisk agenda, der har faglighed i fokus. Vi skal ikke have masse-uddannelser, vi skal have eliteuddannelser. 

Thomas Just Sørensen

Lektor Thomas Just Sørensen er kemiker med speciale i farvestoffer, og underviser derudover på bachelor- og kandidatuddannelsen i nanoscience på Københavns Universitet. På nanoscienceuddannelsen optages ca. 50 nye bachelorstuderende årligt. Det er en eliteuddannelse over den tværdisciplinære naturvidenskab, og har den faglighed, som uddannelsen er kendetegnet ved, i fokus. Uddannelsen har med Thomas som nyt medlem af Det Unge Akademi fået endnu en spydspids, en engageret underviser og dygtig forsker der arbejder for sagerne. Og så er han ung!

Nano-Science Center ved Københavns Universitet er centrum for forskning i den tværfaglige videnskab nanoscience, hvor vi samler forskere og studerende fra Københavns Universitets forskningsgrupper indenfor både fysik, kemi, biologi og sundhedsvidenskab. Vi udgør et stærkt tværfagligt forskningsmiljø og driver en unik naturvidenskabelig bachelor- og kandidatuddannelse. 

Emner