20. oktober 2009

Klimaturné vinder gymnasieelever for Kemi

Kemiske stoffers skæbne i luft er ikke en del af pensum på landets gymnasier. Alligevel fik hundredvis af gymnasieelever ekstra indsigt i, hvordan forurening nedbrydes i atmosfæren. Det fik de under den nationale Naturvidenskabsfestival i uge 39. Ole John Nielsen, der er professor i atmosfærekemi på Kemisk Institut, var på turné til ikke mindre end syv gymnasier på seks dage. På Frederiksberg Gymnasium ledte professoren en workshop for gymnasielærere. Her skulle de finde på metoder til at flette klimaspørgsmål ind i undervisningen. På gymnasierne Gladsaxe, Ingrid Jespersen, Næstved, Nykøbing Falster Katedralskole, Roskilde og Københavns Åbne Gymnasium var det eleverne, der fik et foredrag med på vejen. Både om hvad kemiske stoffers betyder for klimaets udvikling og hvad kemikere kan gøre for at afvende de værste katastrofer.