19. november 2009

Minisymposium om organiske aerosoler

Af Jes Andersen

Partikler i atmosfæren har formentlig afgørende betydning for dannelsen af skyer, og dermed for udviklingen af klimaet. Derfor har professor Merete Bilde  fra CCAR-gruppen arrangeret et minisymposium. Her skal deltagerne diskutere hvor atmosfærens partikler kommer fra, og hvilke indvirkninger de har på klimaet.

Symposiet byder på tre stærke internationale aerosolforskere. Erik Swietlicki, der er professor ved Universitetet i Lund er ekspert i organiske aerosoler og deres vekselvirkning med vand.

Dr. Thomas Mentel fra Forschungszentrum Jülich har netop fået publiceret en artikel i Nature om planters rolle i dannelsen af nye partikler i skove. Og professor Athanasios Nenes fra Georgia Institute of Technology er kendt for sit arbejde om dannelse af skydråber.

Minisymposiet finder sted 26. november kl. 14-17. i rum C113 Tilmelding ikke nødvendigt.