02. september 2009

Flot stigning i ansøgertal

Kemisk institut står over for et kærkomment luksusproblem. Med et ansøgertal der er steget med 61 procent fra sidste år til i år skal der løbes stærkt for at få lærerkræfter til alle de nye studerende.

De seneste to år har de kemiske fag modtaget kun 31 første prioritetsansøgninger.  Men i år har ansøgertallet foretaget et stangspring op til 56. Ifølge Institutleder Mikael Bols skyldes den usædvanlige succes især, at arrangementer som åbent hus og studiepraktik har formået at give de unge indsigt i studiets kvaliteter. Med 61 procent, er de kemiske fag en af de absolutte højdespringere på det naturvidenskabelige fakultet. Kun overgået af biokemi og forsikringsvidenskab, der begge har stigninger på den gode side af de firs procent.
Ifølge studieleder Anders Døssing bliver der brug for flere lærerkræfter til eksaminatorietimer, ligesom det bliver en udfordring at afvikle laboratorieøvelser for så mange. Men han er fortrøstningsfuld.
”Vi får ekstra travlt fordi biokemi også er gået frem, men det er en god måde at være stresset på,” siger han.
Op til studiestart havde 51 ansøgere bekræftet, at de ville have studiepladsen.