knap-fire (web+mob) - husk "margin-bottom: 20px;" hvis web

Studieretningsprojekter – Københavns Universitet

Kemisk Institut > Besøg Kemi på KU > Studieretningsprojekter

Studieretningsprojektet på Kemisk Institut giver dig mulighed for at møde både forskere og studerende og snuse til studiet.

SRP: Studieretningsprojekter på Kemisk Institut

 

Overvejer du at uddanne dig inden for kemi?

Drømmer du om medicinalkemi eller kemi?

Kom og lav SRP (studieretningsprojekt) i Kemisk Instituts laboratorier og prøv os af.

 

Hvornår?

Hvert år tilbyder Kemisk Institut tre dage i laboratoriet til dit SRP. Datoerne for 2017 er den 15., 16. og 17. november.

 

Hvad?

Kemisk Institut udbyder en række laboratorieøvelser, der indeholder både syntese og analyse. Alle vore SRP-projekter kan kombineres med fysik. Flere har været koblet til biologi og historie mens et enkelt har et stærkt matematik aspekt. Men også mange andre fag kan trækkes ind i projekterne.

Over tre dage får du mulighed for selv at fremstille en kemisk forbindelse i vores laboratorier. Ved at analyserer dit produkt på vores avancerede massespektrometri, C- og H-NMR samt elementaranalyse-apparater kan du kombinere projektet med fysik.

Hvordan?

Du skal ansøge om at skrive SRP på Kemisk Institut. Udfyld ansøgningsskema her

Hvad ellers?

Læs de mest almindelige spørgsmål og svar i kemiSRP FAQ her:

Optagelsesbetingelser finder du nederst på siden.

Fem gode projekter 

Computeren som spåmand

(Kemi-fysik/ kemi-matematik/ Kemi-bioteknologi) Siden kvantemekanikkens udvikling i starten af det 20. århundrede har dens anvendelse i kemien langsomt men sikkert vundet indpas i den kemiske verden. I dagens forskning bruges kvantekemiske beregninger til at undersøge om reaktioner vil forløbe, og hvilke produkter der vil dannes således at laboratoriekemikere ikke bruger måneder på reaktioner der ikke vil virke. Kvantekemien er blevet offentligt tilgængelig gennem computerprogrammer som Gaussian, hvorved hundredevis af beregningsmetoder kan benyttes ved et enkelt klik med musen. Download øvelsesvejledningen her.

Slå feberen ned

(Kemi-biologi/ Kemi-fysik/ Kemi-Historie) I dag bliver næsten alle lægemidler udviklet og fremstillet af kemikere. Men i 1883 da antipyrin blev fremstillet for første gang var det en sensation. Med et simpelt og billigt kemisk trick, kunne man nu fremstille et lægemiddel, der kunne sænke feber. Download øvelsesvejledning her.

Ondt i huden

(kemi- biologi/ Kemi-fysik) Når hvepse, myg eller bier stikker, er det skønt med en salve, der kan bedøve det ømme sted. Det aktive stof i de fleste lokalbedøvende midler hedder Lidokain. Prøv at syntetisere stoffet, og analyser, om du har lavet et rent aktivstof til din lokalbedøvende salve. Download øvelsesvejledning her.

Stereokemi og bivirkninger

(Kemi-fysik/ Kemi-biologi/ kemi-historie) Når molekyler findes i to stereokemiske former kan det blive farligt. I lægemidlet Thalidomid viste det sig, at den ene stereokemiske form medførte misdannelser på fostre. I dette projekt fremstilles Ibuprofen stereokemisk oprenset og den stereokemiske renhed måles ved drejningen af planpolariseret lys. Download øvelsesvejledning her.

Hovedpine væk

(Kemi-biologi/ Kemi-fysik) I hovedpinepiller som Panodil er paracetamol det aktive stof. Kemikere arbejder hele tiden med at fremstille lægemidler, som er renere, bedre og billigere. Prøv at fremstille din egen hovedpinepille, og analyser dit lægemiddels renhed. Download øvelsesvejledning her.

Betingelser:

Øvelsesvejledninger og problemformulering

Du SKAL bruge øvelsesvejledning hentet her på siden som udgangspunkt for din problemformulering. Alle øvelserne her er minimumsøvelser. Du kan bygge mere på, ved at analysere dit produkt, og bearbejde analyserne matematisk.

Fagligt niveau

Under laboratoriearbejdet får du assistance fra vore dygtige undervisningsassistenter. Men du skal selv kunne klare dig i et laboratorium og håndtere den efterfølgende rapport. Derfor ser vi helst, at du har taget dine gymnasiefag på niveauer svarende til optagelseskravene til kemiuddannelsen. Dem kan du finde her:

Laboratorieøvelserne til dit SRP kan du udføre den 15., 16. og 17. november 2017.

Ansøgning

SRP på kemi kan kun søges elektronisk. Ansøgningsskemaet findes her. Bemærk: Ansøgning kan kun indsendes med elektronisk ansøgningsskema.
Til toppen Til toppen