Studieretningsprojektet på Kemisk Institut giver dig mulighed for at møde både forskere og studerende og snuse til studiet.

SRP: Studieretningsprojekter på Kemisk Institut

 

Overvejer du at uddanne dig inden for kemi?

Drømmer du om medicinalkemi eller kemi?

Kom og lav SRP (studieretningsprojekt) i Kemisk Instituts laboratorier og prøv os af.

 

COVID-19

På grund af COVID-19-situationen afventer Kemisk Institut en beslutning om SRP-dagene kan afholdes med fysisk fremmøde på instituttet. Hvis SRP-dagene kan afholdes fysisk, bliver det i dagene 27.1, 28.1 og 29.1 i 2021. SRP-dagene vil ikke blive tilbudt som online aktivitet.

Har du interesse i kemi og gerne vil lave et kemisk SRP-projekt, så vend tilbage til denne hjemmeside, der løbende bliver opdateret. Om SRP-dagene på Kemisk Institut bliver afholdt, vil fremgå af denne hjemmeside, når beslutningen er truffet. Ønsker du direkte besked når SRP-dagene udbydes eller helt aflyses, så send en e-mail til Jens-Christian Navarro Poulsen

Studieadministrativ koordinator, Kemisk Institut på e-mail jnp@chem.ku.dk med dine kontaktinformationer.

Hvornår?

Hvert år tilbyder Kemisk Institut tre dage i laboratoriet til dit SRP. Hvis SRP-dagene kan gennemføres i 2021, bliver det i dagene 27.1, 28.1 og 29.1 2021. Alle tre dage fra 9-17. 

Hvad?

Kemisk Institut udbyder en række laboratorieøvelser, der indeholder både syntese og analyse. Alle vore SRP-projekter kan kombineres med fysik. Flere har været koblet til biologi og historie mens et enkelt har et stærkt matematik aspekt. Men også mange andre fag kan trækkes ind i projekterne.

Over tre dage får du mulighed for selv at fremstille en kemisk forbindelse i vores laboratorier. Ved at analyserer dit produkt på vores avancerede massespektrometri, C- og H-NMR samt elementaranalyse-apparater kan du kombinere projektet med fysik.

Hvordan?

Du skal ansøge om at skrive SRP på Kemisk Institut. Tilmeldingen til 2021 er endnu ikke åben. 

Hvad ellers?

Læs de mest almindelige spørgsmål og svar i kemiSRP FAQ her.

Optagelsesbetingelser finder du nederst på siden.

Tre gode projekter 

Computeren som spåmand

(Kemi-fysik/ kemi-matematik/ Kemi-bioteknologi) Siden kvantemekanikkens udvikling i starten af det 20. århundrede har dens anvendelse i kemien langsomt men sikkert vundet indpas i den kemiske verden. I dagens forskning bruges kvantekemiske beregninger til at undersøge om reaktioner vil forløbe, og hvilke produkter der vil dannes således at laboratoriekemikere ikke bruger måneder på reaktioner der ikke vil virke. Kvantekemien er blevet offentligt tilgængelig gennem computerprogrammer som Gaussian, hvorved hundredevis af beregningsmetoder kan benyttes ved et enkelt klik med musen. Download øvelsesvejledningen her.

Ondt i huden

(kemi- biologi/ Kemi-fysik) Når hvepse, myg eller bier stikker, er det skønt med en salve, der kan bedøve det ømme sted. Det aktive stof i de fleste lokalbedøvende midler hedder Lidokain. Prøv at syntetisere stoffet, og analyser, om du har lavet et rent aktivstof til din lokalbedøvende salve. Download øvelsesvejledning her.

Stereokemi og bivirkninger

(Kemi-fysik/ Kemi-biologi/ kemi-historie) Når molekyler findes i to stereokemiske former kan det blive farligt. I lægemidlet Thalidomid viste det sig, at den ene stereokemiske form medførte misdannelser på fostre. I dette projekt fremstilles Ibuprofen stereokemisk oprenset og den stereokemiske renhed måles ved drejningen af planpolariseret lys. Download øvelsesvejledning her.

Stereokemi og bivirkninger

Betingelser:

Øvelsesvejledninger og problemformulering

Du SKAL bruge øvelsesvejledning hentet her på siden som udgangspunkt for din problemformulering. Alle øvelserne her er minimumsøvelser. Du kan bygge mere på, ved at analysere dit produkt, og bearbejde analyserne matematisk.

Fagligt niveau

Under laboratoriearbejdet får du assistance fra vore dygtige undervisningsassistenter. Men du skal selv kunne klare dig i et laboratorium og håndtere den efterfølgende rapport. Derfor ser vi helst, at du har taget dine gymnasiefag på niveauer svarende til optagelseskravene til kemiuddannelsen. Dem kan du finde her.

Ansøgning

SRP på kemi kan kun søges elektronisk. Ansøgningsskemaet bliver lagt op her på siden. Bemærk: Ansøgning kan kun indsendes med elektronisk ansøgningsskema.Til toppen Til toppen