8. april 2020

PhD studerendes foredrag hitter online

Michael Martin Nielsen, PhD-studerende i organisk kemi ved Kemisk Institut, Københavns Universitet, har brugt tiden i hjemmet til at LIVE-streame populærvidenskabelige foredrag om 3 forskellige medikamenter, der er taget i test på Hvidovre Hospital, Rigshospitalet samt Århus Universitets Hospitalet. Der er tale om ”Klorokin” et kendt malariamedikament, ”Remdesivir” et medikament udviklet mod Ebolavirus og ”camostat mesylat” et medikament brugt til behandling af halsbrand.

Michael Martin Nielsen

Michael har på underholdende vis gennemgået faglitteraturen om de tre medikamenter både historien bag stoffernes opdagelse, kemien bag stoffet og hvorfor man har fundet på at teste medikamentet af i forhold til behandling af patienter med den nye coronavirus SARS-CoV-2.

Foredragene har været en stor succes, 400 så med online til det første foredrag om ”Remsevidir” og for nuværende har 2.000 personer set videoen på YouTube. Det viser sig, at gymnasielærere i kemi har taget Michaels foredrag til sig og udviklet opgaver til eleverne med udgangspunkt i Michaels foredrag.

Du kan se alle tre foredrag her

https://www.youtube.com/channel/UCoEHRrPpjviD9b07uesqWdQ

Michael blev på bagrund af hans foredrag om ”Klorokin” kontaktet af en journalist fra Tjekdet.dk for som ekspert at kommentere på den meget omtalte undersøgelse af Klorokin publiceret af mikrobiologen Didier Raoult fra Marseille, og du kan læse hele artiklen her: 

https://www.mm.dk/tjekdet/artikel/corona-vi-aner-ikke-om-malariamedicin-virker-og-forsoeget-kan-vaere-farligt