Det døende universitet er stadig levende

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Standard

Det døende universitet er stadig levende. / Nielsen, Ole John.

I: Kristeligt Dagblad, 04.01.2008, s. 16.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Harvard

Nielsen, OJ 2008, 'Det døende universitet er stadig levende', Kristeligt Dagblad, s. 16.

APA

Nielsen, O. J. (2008). Det døende universitet er stadig levende. Kristeligt Dagblad, 16.

Vancouver

Nielsen OJ. Det døende universitet er stadig levende. Kristeligt Dagblad. 2008 jan. 4;16.

Author

Nielsen, Ole John. / Det døende universitet er stadig levende. I: Kristeligt Dagblad. 2008 ; s. 16.

Bibtex

@article{ac9e24a0cec411dd9473000ea68e967b,
title = "Det d{\o}ende universitet er stadig levende",
abstract = "HENRIK JENSEN skrev den 29. december 2007 en interessant l{\o}rdagsrefleksion i Kristeligt Dagblad om det d{\o}ende universitet. Henrik Jensen har mange interessante og vigtige pointer i sit indl{\ae}g, som jeg {\o}nsker at supplere med nogle lidt mere optimistiske meninger og sp{\o}rgsm{\aa}l.Henrik Jensens vigtigste pointe er, at samfundet har brug for st{\ae}rke universiteter, der er politisk uafh{\ae}ngige. Politikerne administrerer lige nu universiteterne ihjel. Det er lykkedes at f{\aa} dannet et billede i den brede befolkning af, at de universitetsansatte er nogle dovne hunde, som underviser og forsker lidt, n{\aa}r det lige passer dem.Selvom jeg kun har v{\ae}ret i universitetssystemet i otte og et halvt {\aa}r i mods{\ae}tning til Henrik Jensens 40 {\aa}r, s{\aa} kan jeg fornemme, at der er en h{\aa}rd kerne af universitetsfolk, som vil bek{\ae}mpe det politisk styrede og dj{\o}ficerede universitet til sidste blodsdr{\aa}be.I USA SKER DER for tiden det interessante, at private firmaer nedl{\ae}gger en del af deres egen forskning og st{\o}tter universiteterne med store midler. Exxon Mobil giver 100 millioner dollar til Stanford University, Chevron st{\o}tter University of California, og BP vil give 500 millioner dollar til universiteter til forskning i alternativ energi.Udfordringen for universiteterne bliver at beholde den akademiske frihed samtidig med brug af sponsorpenge. Kunne man forestille sig Novo, M{\ae}rsk, Tops{\o}e og andre st{\o}tte universiteterne i Danmark i signifikant st{\o}rre grad, end det er tilf{\ae}ldet nu?Det bliver sp{\ae}ndende at se, om politikerne t{\o}r lade universiteterne v{\ae}re det sted, hvor man skaber de nye mennesker og den ny viden, som skal f{\o}re samfundet videre - eller om man kun vil investere i dem, der skal d{\o} - som Henrik Jensen udtrykte det.",
author = "Nielsen, {Ole John}",
year = "2008",
month = jan,
day = "4",
language = "Dansk",
pages = "16",
journal = "Kristeligt Dagblad",
issn = "0904-6054",
publisher = "Kristeligt Dagblad A/S",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Det døende universitet er stadig levende

AU - Nielsen, Ole John

PY - 2008/1/4

Y1 - 2008/1/4

N2 - HENRIK JENSEN skrev den 29. december 2007 en interessant lørdagsrefleksion i Kristeligt Dagblad om det døende universitet. Henrik Jensen har mange interessante og vigtige pointer i sit indlæg, som jeg ønsker at supplere med nogle lidt mere optimistiske meninger og spørgsmål.Henrik Jensens vigtigste pointe er, at samfundet har brug for stærke universiteter, der er politisk uafhængige. Politikerne administrerer lige nu universiteterne ihjel. Det er lykkedes at få dannet et billede i den brede befolkning af, at de universitetsansatte er nogle dovne hunde, som underviser og forsker lidt, når det lige passer dem.Selvom jeg kun har været i universitetssystemet i otte og et halvt år i modsætning til Henrik Jensens 40 år, så kan jeg fornemme, at der er en hård kerne af universitetsfolk, som vil bekæmpe det politisk styrede og djøficerede universitet til sidste blodsdråbe.I USA SKER DER for tiden det interessante, at private firmaer nedlægger en del af deres egen forskning og støtter universiteterne med store midler. Exxon Mobil giver 100 millioner dollar til Stanford University, Chevron støtter University of California, og BP vil give 500 millioner dollar til universiteter til forskning i alternativ energi.Udfordringen for universiteterne bliver at beholde den akademiske frihed samtidig med brug af sponsorpenge. Kunne man forestille sig Novo, Mærsk, Topsøe og andre støtte universiteterne i Danmark i signifikant større grad, end det er tilfældet nu?Det bliver spændende at se, om politikerne tør lade universiteterne være det sted, hvor man skaber de nye mennesker og den ny viden, som skal føre samfundet videre - eller om man kun vil investere i dem, der skal dø - som Henrik Jensen udtrykte det.

AB - HENRIK JENSEN skrev den 29. december 2007 en interessant lørdagsrefleksion i Kristeligt Dagblad om det døende universitet. Henrik Jensen har mange interessante og vigtige pointer i sit indlæg, som jeg ønsker at supplere med nogle lidt mere optimistiske meninger og spørgsmål.Henrik Jensens vigtigste pointe er, at samfundet har brug for stærke universiteter, der er politisk uafhængige. Politikerne administrerer lige nu universiteterne ihjel. Det er lykkedes at få dannet et billede i den brede befolkning af, at de universitetsansatte er nogle dovne hunde, som underviser og forsker lidt, når det lige passer dem.Selvom jeg kun har været i universitetssystemet i otte og et halvt år i modsætning til Henrik Jensens 40 år, så kan jeg fornemme, at der er en hård kerne af universitetsfolk, som vil bekæmpe det politisk styrede og djøficerede universitet til sidste blodsdråbe.I USA SKER DER for tiden det interessante, at private firmaer nedlægger en del af deres egen forskning og støtter universiteterne med store midler. Exxon Mobil giver 100 millioner dollar til Stanford University, Chevron støtter University of California, og BP vil give 500 millioner dollar til universiteter til forskning i alternativ energi.Udfordringen for universiteterne bliver at beholde den akademiske frihed samtidig med brug af sponsorpenge. Kunne man forestille sig Novo, Mærsk, Topsøe og andre støtte universiteterne i Danmark i signifikant større grad, end det er tilfældet nu?Det bliver spændende at se, om politikerne tør lade universiteterne være det sted, hvor man skaber de nye mennesker og den ny viden, som skal føre samfundet videre - eller om man kun vil investere i dem, der skal dø - som Henrik Jensen udtrykte det.

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 16

JO - Kristeligt Dagblad

JF - Kristeligt Dagblad

SN - 0904-6054

ER -

ID: 9274668